Openlucht vertoning ‘Utama’ (2022, 87′) in Rode Kruis opvangcentrum Westakkers

date

zaterdag 3 augustus, 2024
21:00

location

Rode Kruisopvangcentrum Westakkers

Grote Baan 111, 9100 Sint-Niklaas

Openlucht vertoning ‘Utama’ (2022, 87′) in Rode Kruis opvangcentrum Westakkers

Op ZATERDAG 3 AUGUSTUS zijn we uitgenodigd om de bewoners van Westakkers en hun buren samen te brengen voor een OPENLUCHTCINEMA.

In samenwerking met Rode Kruis Vlaanderen en MOOOV zal Utama (2022, 87’) vertoond worden.

WAT: Vertoning van Utama van Alejandro Loayza Grisi (2022, 87’) – OV Spaans, Quechua – NL/FR Ondertitels

WANNEER: ZATERDAG 3 AUGUSTUS – 21:00 – 23:00

WAAR:

Opvangcentrum Westakkers, Grote Baan 111, 9100 Sint-Niklaas

TIJDSCHEMA:

21:00 Deuren open

21:30 Vertoning

Dit is een GRATIS evenement maar RESERVEER uw stoel door te mailen naar integratie.ocwestakkers@rodekruis.be

SYNOPSIS:

In de dorre hooglanden van Bolivia leeft een ouder Quechua-stel al jaren dezelfde dagelijkse routine. Wanneer een uitzonderlijk lange droogte hun hele manier van leven bedreigt, staan Virginio en Sisa voor het dilemma om de tijd te weerstaan of erdoor overwonnen te worden. Alles wordt in een stroomversnelling gebracht door de komst van hun kleinzoon Clever, die op bezoek komt met nieuws. In Alejandro Loayza Grisi’s verbazingwekkende speelfilmdebuut zullen de drie, elk op hun eigen manier, het milieu, de noodzaak tot verandering en de betekenis van het leven zelf onder ogen zien.

REGISSEUR:

Alejandro Loayza Grisi werd geboren in 1985 in La Paz, Bolivia. Hij studeerde Communicatie aan de Katholieke Universiteit van Bolivia en Reclame in Córdoba, Argentinië. In 2010 begon hij als fotograaf en DoP te werken voor het filmproductiebedrijf ALMA FILMS. Hij heeft twee nationale prijzen voor fotografie gewonnen: de tweede plaats in de fotografiewedstrijd van de stad La Paz in 2012 en de eerste plaats in 2013. In 2014 begon hij met regisseren, voornamelijk muziekvideo’s. Met deze video’s heeft hij deelgenomen aan het Fenavid International Film Festival, Bogota Video Film Festival, Jaipur Film Festival en Trenton All Night Art.