CINEMA PIANO Short Film Festival

date

zaterdag 13 juli, 2024
17:30

location

Pianofabriek

Fortstraat 35, 1060 St-Gillis

CINEMA PIANO Short Film Festival

Doe mee aan een Avond met Korte Films in de PIANOFABRIEK, een samenwerking tussen Cinemaximiliaan, System D en CityLab.

Met de Brusselse première van de CINEMAXIMILIAAN-producties A Troubled Man van Karam Asoos (2023, 20′) en het participatieve project In the Palm of My Hand van Jules Mathôt en Cinemaximiliaan (2024, 10′).

PROGRAMMA:

A Troubled Man van Karam Asoos (2023, 20′) – Vanwege financiële problemen in zijn familie en moeilijkheden bij het vinden van een woning, besluit een man om samen te wonen. Echter, een groeiende afstand tussen hem en zijn huisgenoten lijkt zich steeds meer tegen hem te keren. (ENG VO, FR-NL ondertitels)

In the Palm of My Hand van Jules Mathôt en Cinemaximiliaan (2024, 10′) – Dit is het resultaat van een 2 maanden durend participatief project, met een groep filmliefhebbers uit de Cinemaximiliaan-gemeenschap. Ze werden door filmmaker Jules Mathôt uitgenodigd om hun dromen te verkennen via de taal van filmmaken, interviewtechnieken, een-op-een verhalen, storyboarding en nog veel meer, rond een collectief thema: onze dromen, en hoe ze ons verleden en onze toekomst kunnen weerspiegelen.

Forget me not van Mohammad Al-Majdalawi (2022, 10′) – In het huis van zijn gastgezin in Uppsala ontvangt Mohammed hulpverzoeken van zijn familie die vastzit in de laatste bombardementen op Gaza. Hoewel hij zich machteloos en onbekwaam voelt, beseft hij dat wanhoop geen optie is.

Queda van Analu Shilber (2023, 6.30′) – In Sao Paulo duikt een jonge vrouw in haar onderbewustzijn. Daar vindt ze de kracht en verbeelding om de enorme uitdagingen van de favela te overstijgen.

Inside Outside van Mégane Danton (2022, 3′) – De film verkent de figuur van het monster als een spiegel van de wereld en van zichzelf, en doordrenkt de realiteit met een betoverende magie. De protagonist rent door het bos, en onthult een poëtische en verontrustende metamorfose.

WAT: 5 Filmvertoningen + Q&A + drankjes & snacks

WAAR: Pianofabriek – Fortstraat 35 in Sint-Gillis

WANNEER: Zaterdag 13 juli

Deuren: 17u30 | Vertoning + Q&A: 18u | Bar: 20u