FILMVERTONINGEN

Filmvertoningen zijn niet alleen een manier om mensen samen te brengen. Ze brengen ook licht in de duisternis en bieden een manier om een ​​kijkje te nemen in verschillende werkelijkheden. Deze ervaring van samen films kijken, erover praten, het leven bespreken en elkaar leren kennen in een spontane omgeving kan een eerste vonk veroorzaken, een brug tussen mensen van verschillende horizonten.

ASYLUM CENTERS

De filmvertoningen in het Maximiliaanpark in 2015 brachten licht op de avonden voor nieuwkomers die net in België waren aangekomen. Veel gesprekken in het park werden vriendschappen en we hielden contact met mensen die vervolgens naar asielzoekerscentra verhuisden.

Vandaag brengen we filmvertoningen naar vele asielcentra in heel België. Mensen leven in zeer afgelegen centra, vaak in sociaal isolement. Het bezoeken van asielcentra is een eerste stap om verbinding te maken met de samenleving en deel te nemen aan Cinemaximiliaan-activiteiten.

Vrijwilligers zijn welkom om met ons mee te gaan tijdens deze bezoeken aan de centra. Houd onze Facebookpagina in de gaten als je mee wilt doen.

Click on the map to see the centers

HOME SCREENINGS

Veel nieuwkomers hebben niet de kans om de lokale bevolking thuis te bezoeken, en veel lokale bewoners hebben geen gelegenheid om nieuwkomers in een intieme setting te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen.

Vertoningen bij particulieren in heel België zijn een mooie gelegenheid voor mensen om elkaar te ontmoeten, samen te eten, goede films te bekijken en te bespreken. Gastheren nodigen hun vrienden uit en Cinemaximiliaan nodigt haar leden uit om samen een avond te beleven.

Als u een filmvertoning in uw huiskamer wilt organiseren, neem dan contact met ons op.

 

Film Screening at Hotel Flambeau

CULTURAL VENUES & CINEMAS

Cinemaximiliaan organiseert regelmatig vertoningen met debatten en ontmoetingen georganiseerd door culturele partners en bioscopen. Hier tonen we niet alleen onze eigen filmproducties, maar creëren we ook een podium voor een filmprogramma speciaal voor een zeer divers publiek. De programma’s zijn samengesteld met een bijzonder gevoel voor context, voorafgegaan en gevolgd door ontmoetingen, debatten en presentaties rondom de films.

Voorstellingen worden doorgaans georganiseerd in aanwezigheid van regisseurs of speciale gasten.

Premiere me miss me at Palace